Home

Hvorfor leksefri skole

Derfor er det lurt å lytte til SV og Torgeir Knag Fylkesnes når de foreslår leksefri skole. Selv om det neppe kan skje over natten, bør det være et mål at skolen skal bli hjemmeleksefri, det kan nemlig godt være lekser, men de skal gjøres på skolen KrF burde gi leksefri skole en sjanse . NORGE. 1. mars 2018. Flere skoler skal teste leksefri. OSLOBY. 14. februar. Fire elever samlet inn 180 underskrifter: Vil heller ha lengre skoledager enn lekser. SID. 18. juni 2018. Livet er ikke bare lek og moro. Det består også av plikter . POLITIKK debatt Når voksne er ferdig på jobb tar de sjelden med seg arbeidet hjem, hvorfor har ikke skolebarn samme muligheten? Når elever er ferdig på skolen og er kanskje slitne og trøtte, må de ta med seg en haug med bøker hjem og fortsette arbeidet der. Dette er en av mange grunner til at Rød Ungdom er for en leksefri skole

Vi mener leksefri skole er normen som Norge i 2018 er overmoden for å innføre. Det er tid for å snu på flisa. Til nå har vi bedt om gode argumenter fra dem som ønsker leksefri skole Hvis vi skal ha leksefri skole må det bli mer tid på skolen til å gjøre leksene der. En løsning på dette er lengre skoledager. Hvis skoledagene fortsetter å være like korte, blir det bare mindre læring, og det blir bare dumt. Mot leksefri skole: Et siste argument handler om familie Digermulen skole er ikke 100 prosent leksefri - det gjøres noen unntak. Han synes det er kjempebra med leksefri skole, men han vet ikke hvorfor så få andre skoler gjøre det samme

Derfor er det lurt med leksefri skole Nordnorsk Debat

Derfor burde vi fjerne lekser - Aftenposte

 1. Mange barn drømmer om leksefri skole. Men engasjementet for å kutte ut lekser er også stort blant mange foreldre. For komiker og familieterapeut Dora Thorhallsdottir rant begeret over en kveld i april. Tobarnsmoren skrev et Facebook-innlegg hvor hun uttrykte fortvilelse og oppgitthet mot en utdatert ordning
 2. Steffensen mener en leksefri skole kan lette presset. Kai Steffen Østensen i AUF vil ikke ha hjemmelekser, men heller la elevene være lenger på skolen. Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK
 3. Lenke til nettside som forteller mer om leksefri skole og noen erfaringer. Skolen din skal uansett ta hensyn til at dere som elever har rett til hvile og fritid. Dette står det om i barnekonvensjonen artikkel 31. Skolen kan derfor ikke gi deg så mye lekser at det går utover dette. Du har også rett på lekser som er tilpasset dine ferdigheter
 4. #Stressa2019: Ja til leksefri skole! Det finnes et utall ulike vinklinger i denne debatten, for hvorfor lekser er avleggs, og leksefrie skoler er fremtiden vi må velge

Hvorfor har vi ikke leksefri skole?? Still spørsmål Still spørsmål account_circle. Gutt, 13 år. account_circle. Gutt, 13 år. SPØRSMÅL. hvorfor har vi ikke leksefri skole?? account_circle. SVAR. Besvart 12.10.2017 20:31:41. Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt Jeg vil ha leksefri skole! Når jeg kommer hjem fra skolen, har jeg behov for å slappe av. Da har jeg allerede hatt en lang arbeidsdag. Ja, jeg kaller det en arbeidsdag. Skoledagen er lærerik, men også svært travel. Siden jeg startet ved Kannik skole har ettermiddagene og kveldene gått med til å gjøre lekser En leksefri skole betyr at barna er helt ferdig med skolearbeid når de kommer hjem. Det er ikke nødvendigvis en god idé. Mange foreldre ser selvfølgelig på det som positivt fordi de mener at lekser er unødvendig. Ofte klager de over at leksene tar for lang tid om dagene Hvorfor skulle det være annerledes med matte, Om forkjemperne for en leksefri skole en gang skulle lykkes, og noen likevel ønsker lekser for å øve litt ekstra,. Vi vil ha en leksefri skole, fordi læring skjer hele tiden, men skole passer best på skolen. Lekser er unødvendig, urettferdig og stjeler ungdoms fritid. Det er unødvendig fordi lekser har liten eller ingen læringseffekt, og for de som er dårligst på skolen er leksetvangen til og med ødeleggende

Kragerø Blad Vestmar - Hvorfor leksefri skole

 1. Hvor mange skoler har droppet leksene? Det finnes ingen oversikt, men det er ikke mange. Blant dem er Digermulen skole i Lofoten, som har hatt leksefri skole siden 2000. Solberg skole i Asker har leselekser, men ingen skrivelekser hjemme. Men disse skolene er mer unntaket enn regelen
 2. Hvorfor kjenner vi deg igjen? Schibsted-konto, tidligere SPiD, er vårt digitale påloggings- og betalingssystem. Leksefri skole er ikke noen god løsning «Nå blir det leksestreik landet rundt», leser jeg i nettavisene. Herregud så korttenkte folk er, er det første som slår meg da
 3. beholde lekser i skolen, men understreke at de må brukes på en fornuftig måte av lærerne; Et godt samarbeid mellom skole og hjem har stor betydning for elevens læring, men også for det sosiale miljøet på skolen. Samtidig er det viktig at lekser gis på riktig måte, og i et fornuftig omfang
 4. Hvorfor har vi lekser?-For å nå alle målene i læreplanen. -For å huske bedre det vi har lært på skolen. -For at lærerne skal teste at vi kan jobbe selvstendig. - For at vi skal bli smartere. -For at vi skal bli bedre forberedt til fremtidig jobb. Lekser skaper angst
 5. Lekse er en arbeidsoppgave eller et stykke av læreboken som skoleeleven skal sette seg inn i hjemme etter skoletid. Det er som regel læreren som velger lekser til elevene. Det er ingen direkte hjemmel for å gi lekser i opplæringslova eller friskolelova med forskrifter. Skolen avgjør selv om den vil gi elevene lekser. Et flertall av norske skoler har valgt dette
 6. Leksefri skole er ikke løsningen på problemet Debatten rundt lekser på skolen har lenge vært et hett tema med mye diskusjon. Det er lærerne som vet hva som passer best for sine elever, ikke.
 7. ‎En podcast av lærere som skravler i overkant ivrig om f*g og temaer fra skolen. Passer godt for alle som har glemt mye av det man har lært om på skolen. Har du spørsmål eller forslag til temaer du vil at vi skal ta opp? Send de til leksefripod@gmail.com. Følg oss gjerne på Twitter

Hvorfor «kunnskapspartiet» Høyre er så redde for å undersøke om leksefri skole kan ha positive resultater må de svare for selv, men i Tromsø og Oslo signaliserer venstresiden nå at det er. Noen foreldre tror at en leksefri skole betyr at elevene ikke repeterer kunnskap. Læreren må da forklare hvordan det er tilrettelagt for dette på skolen. Noen lærere fortalte i intervjuene at det kunne være enklere å gi elevene lekser enn å prøve å forklare foreldre dette Leksefri skole er altså ingen ny og revolusjonerende tanke, men vi ser at dette er noe som har gått i syklus gjennom flere år i det amerikanske utdanningssystemet. I Norge er det lite forskning som baserer seg på undersøkelser om leksefrie skoler, annet enn fagartikkelen fra Kjersti Lien Holte, men man kan finne mye forskning om dette temaet fra både det britiske og det amerikanske. Leksefri skole har skapt brennhet debatt I Trondheim kommune vil man finne ut mer om hva som skjer når elevene ikke har lekser. Kari Kløvstad. Publisert fredag 22. november 2019 - 14:13 Sist oppdatert søndag 24. november 2019 - 19:03 - Vi leser mye på skolen

Kommuner og skoler som ønsker det kan i samråd prøve ut leksefri. Ap vil samle erfaringene fra slike forsøk nasjonalt for å få et bedre kunnskapsgrunnlag om lekser i skolen og undersøke omfanget av lekser. SFO bør i større grad tilby leksehjelp som en del av tilbudet Hvorfor: Ramberg skole har bestemt seg for å teste ut leksefri skole, som den eneste skolen i Moss. Hva er bakgrunnen for at dere har blitt med i dette prøveprosjektet - Noen skoler har allerede innført leksefri skole. Om vi er opptatt av at skolen i større grad skal bidra til å redusere reproduksjon av sosial ulikhet, bør vi se på alternative læringsformer, sier Tvetene. - Vi kan for eksempel innføre en lengre skoledag, og legge inn tid til fordypning i skoletiden

En leksefri skole ville blitt en bedre skole

Leksefri skole: - På tide med leksefri skole

Leksefri siden 2014. Smiodden skole var en av landets første leksefrie skoler. Her ble tradisjonelle hjemmelekser byttet ut med oppgaver som primært skal løses på skolen allerede i 2014 Forsøk med lekser i skolen skal gi et bedre kunnskapsgrunnlag for betydningen av lekser. I forsøket sees det særlig på: sosiale og emosjonelle forhold knyttet til lekser; lekser i et familieperspektiv; elevenes læringsutbytte knyttet til arbeidet med lekser . Det prøves ut to ordninger for leksefri skole på 5.-7. trinn ved fire skoler Hvorfor har vi lekser? Leksene går utover fritid og tolmodighet. Vi bør heller ha en ekstra time hver dag. Da får vi bedre tid til å øve på prøver, mer lærelyst, mer fritid og mer søvn. Jeg tror dette kan bli mye bedre for oss på skolen Jeg har også bodd i Malaysia, der jeg gikk i 4. og 5. klasse, på en svært anerkjent internasjonal skole. Der lo de godt da foreldrene mine lurte på om det var lekser. Fordi det var jo HELT. I tilfeller hvor skoler har kuttet ut lekser har dette ført til bedre resultater for elevene. I den politiske og vitenskapelige debatten om lekser har det også blitt påpekt at det også er store forskjeller på læringsutbyttet etter hvilke type lekser elevene får. Partiene Rødt og SV har fremmet politiske forslag om leksefri skole

Skal vi egentlig ha lekser? - adressa

Engasjerte elever jobber for leksefri skole: – Det er ikke

Fremtidens skole er leksefri! Desiré Craggs i Sarpsborg Arbeiderparti har skrevet innlegg om hvorfor leksefri skole er viktig for oss! Sarpsborg Arbeiderparti jobber nå for et prøveprosjekt på 2 av våre skoler med oppstart høsten 2018 Skole, en offentlig eller privat institusjon hvor barn, ungdom og voksne undervises og sosialiseres i fellesskap. Den som underviser kalles lærer og den som går på skole kalles elev. Utdanning er en menneskerettighet. I Norge har barn både rett og plikt til 10 års skole. Skolen er organisert i barneskole, ungdomsskole, videregående skole og voksenopplæring (2. ville du ha hatt leksefri skole? Hvorfor eller hvorfor ikke?) (3.hvor lenger har du jobbet her på skolen?) (4. hva er egentlig vitsen med lekser hvis alle barna sliter/hater det?? Eller at de voksene ikke kan hjelpe oss pga de ikke hadde dette på skolen når de var små.) Rebekka (19år, lærling)

Skole prosjekt: Hvorfor har vi lekser? Hei! Jeg lurer på hvorfor vi har lekser og ikke lenger skole dag? Likte dere lekser da dere var liten? — Jente (10) Tema: Skole. Hei, Takk for spørsmålet ditt. Det er flere som mener at barn og unge bør ha lekser fordi det gjør at elever lærer på en bedre måte Det betyr at leksefri skole er det beste, for da blir jeg ikke så trøtt som jeg er nå. Jeg syns at vi ikke trenger hjemmelekse, men kan i stedet ha en lengre skoledag. Leksene tar av vår fritid så vi kan ikke gjøre det vi vil etter skolen. På skolen er det mange som ikke liker lekser. De vil heller ha lengre skoledag Leksefri skole er ikke noen god løsning «Nå blir det leksestreik landet rundt», leser jeg i nettavisene. Her kan du lese mer om hvorfor. På forsiden nå Salget av kjempefisken er i gang: - Folk har kjørt helt fra Trondheim for å kjøpe. Avslører Bruttern-møte Jeg gjennomgår i denne artikkelen hvorfor og hvordan Rød Ungdom har jobbet med leksefri skole som politisk mål. Mikkel Øgrim Haugen er skolepolitisk ansvarlig i Rød Ungdom. Rød Ungdom har de siste ti årene hatt forskjellige strategier med vår skolepolitikk, enten det er å jobbe for gratis læremidler, lovfestet rett til læreplass, mer praktisk undervisning eller høyere utdanning for.

Lekser eller leksefri skole? - NR

Ikke lekser, men feil lekser er probleme

 1. Det er mange som vil ha en leksefri skole, men er det bedre for elevene og lærerne, eller er det bedre med den vanlige skolen. Hjemmearbeid tilbyr ingen akademisk fordel. Lekser er stressende. En studie fra 2002 viste at direkte forhold mellom tid på lekser økt angst, depresjon, sinne og andre stemningsforstyrrelser blant elevene
 2. Leksefri skole vil bidra til økte sosiale forskjeller. Riktige lekser, allerede fra 1. klasse, bidrar også til å innøve gode arbeidsvaner, både på skolen og hjemme. På ungdomsskolen og på videregående skole må elevene ta stadig mer ansvar for at oppgaver blir gjort og tekster lest
 3. Barnehage og skole er svært viktige arenaer for å bekjempe sosial ulikhet og utenforskap. Kunnskap gir muligheter for alle. En inkluderende kunnskapsskole. Høyre vil gi barna våre trygge rammer og nødvendige ferdigheter til å realisere sine evner,drømmer og ambisjoner
 4. Sverige har varmmat i skolen og servert dette i årevis. Norske elever får et tørt eple. Hvorfor det? Fire 5.klassinger fra Majorstuen skole, sendte brev til skolebyråden i Oslo - med 180 underskrifter, der leksefri skole var et krav. Et klokt, modig og riktig initiativ fra eleven selv
 5. Idag har det vore demonstrasjoner over hele landet for leksefri skole! Jeg holdt appell ved Stortinget for over 250 personer som hadde møtt frem! Hei alle sammen! Veldig kult at så mange har stilt opp. Det finnes både dårlige og gode gode grunner til å være for leksefri skole. Den dårligste grunnen til

Haugesund SV vil ha debatt om leksefri skole! «Elever i norske barneskoler får lekser fordi de alltid har fått det (). Det står ingenting i læreplanen eller opplæringsloven om at elever bør få lekser. Det kan heller ikke sies å være forskningsbasert praksis, kanskje heller tvert imot. De Leksefri skole er et svært omdiskutert tema i dagens samfunn. Mange mener at lekser stjeler ungdommens fritid, og kun sliter dem ut. Andre mener det er på sin plass at elever skal ha lekser. Ungdommen kommer hjem fra slitsom dag på skolen, med flere timer med undervisning, for å senere farte videre på fritidsaktiviteter Herefoss Skole Torsbumoen 4766 Herefoss Tlf: 90531931 (rektor) Rektor har administrasjonstid primært på tirsdager og torsdager DET GAMLE HOVEDNUMMERET VIL FREMDELES VÆRE MULIG Å RINGE: 37 28 17 10 Dersom rektor er opptatt vil du bli satt videre til: Tlf. 90532932 (Pauserom) Tlf. 90527537 (Arbeidsrom) Tlf: 90531292 (SFO - etter skoletid frem. Argumenter for og mot leksefri skole. Noter de viktigste argumentene for og mot lekser i skolen. Tips: Halve klassen kan jobbe med tv-klippet, Diskuter hvilke argumenter som er gode, og hvilke som eventuelt ikke er gode. Det er viktig at dere prøver å begrunne hvorfor argumentene er gode eller dårlige. Nettressurser Ha leksefri skole fra 1.-4. Trinn. Prioritere læringsglede og fri lek fremfor fagspesifikke kompetansemål på første trinn på barneskolen. Innføre et gratis skolemåltid for alle elevene i grunnskolen. Maten skal være sunn og bærekraftig og inkludere vegetarretter

«Det er bare latskap som gjør at noen ønsker seg leksefri skole Noen lurer sikkert på hvorfor en mann i godt voksen alder gidder å kaste bort tid på å tilegne seg slik kunnskap 20. nov. 2014 - Debatten: skole og lekser; Tillatt for alle; 59 min; For enkelte er lekser eit slit, mas og ork. For andre er leksene vegen til å lære og la foreldre ta del i skulekvardagen Skal vi ha leksefri skole? I media har det den siste tiden vært diskutert om vi skal ha en leksefri skole eller ikke. De fleste skoler gir imidlertid en viss mengde lekser til elevene. Noen hevder at lekser er nødvendig for at foreldrene skal få innsikt i barnas skolearbeid og at repetisjon er nødvendig for å lære seg fagstoffet Alle skoler i Tromsø gir elevene sine lekser, men i fjor høst stilte SV og Rødt seg bak forslaget til Marta Hofsøy (Ap) om å sette i gang en prøveordning med leksefri skole i kommunen

Riktig bruk av lekser er viktig for elevenes læring Tall

Fremskrittspartiet vil føre en kunnskapsbasert skolepolitikk, slik at Norge får en skole i verdenstoppen der den enkelte elevs evner og muligheter ivaretas. Vi vil ha en fleksibel grunnskole hvor hver enkelt elevs kunnskapsnivå skal vektlegges mer. Det offentlige skal ha ansvar for at vi får et utdanningssystem i verdensklasse. Alle skal ha lik rett til grunnutdanning og lik mulighet til. Oljemaling og akrylmaling er ikke det samme, og det er jo en grunn for at kunstnere maler med oljemaling. Når det er sagt så er det kanskje minst like greit som nybegynner å begynne med akryl. Oljemaling males lag på lag på lag og gjerne litt tykt og klattete for å oppnå ulike effekter. Det kan g.. Leksefri skole er risikosport de luxe. Norge har lenge vært en slags vernet bedrift, man skal vernes mot alt mulig, men før eller senere får man en smell, det er en grunn til at nordmenn ikke vil ha rutinejobber i bedrifter, vi velger bort det som er kjedelig, sier Terje Rølvåg Digermulen skole i Lofoten kan imidlertid vise til imponerende resultater på eksamener og internasjonale prøver, selv om de allerede i år 2000 innførte leksefri skole. - Det viser seg at våre elever gjør det betydelig bedre enn gjennomsnittet i Vågan kommune, Nordland fylke og Norge for øvrig. Slik har det vært de siste fem årene

Lekser er bra for elever - Aftenposte

Rektor har fjernet lekser fra skolens læringsplan for å unngå at man dreper barnas læringslyst. Lærer er uenig, og mener lekser er viktig for elevenes mestringsfølelse Leksefri skole er et tema som er mye diskutert i dag. Det er et tema hvor både foreldre, elever og lærere er uenige. Lekser altså hjemmearbeid, har eksistert i mange år. Formålet med lekser er at barn skal jobbe med det de har lært på skolen, for å øve på det. Noen mener at lekser er viktig og bra å ha, mens andre mener at det tar opp tid og at det ikke utgjør noen forskjell Rød Ungdom ønsker leksefri skole av flere grunner, men et viktig argument for oss er hvordan lekser er med på å reproduserer sosiale og økonomiske forskjeller i samfunnet. Karakterer vil kunne gå i arv etter foreldrenes kunnskapsnivåer og interesse for skole

For eller imot lekser i skolen - Atavis

 1. Mange skoler har hatt leksefri skole i mange år, og resultatene har blitt bedre karakterer og dermed økt oppmerksomhet. Likevel argumenteres det for å beholde leksene i skolen. Kristoffer Vangen og Herman Fausa Olsen Lekser bidrar til at de foresatte kan se hvilket nivå barna deres er på, men samtidig stjeler lekser barnas fritid
 2. Når får vi leksefri? Sikkert aldri. Nå skal jeg fortelle dere hvorfor? Voksne vet ikke hvordan ungdommer har det og hvor stresset vi er, HELE TIDEN! Voksne gir oss lekser for å repetere det vi har gjort på skolen. Men er dette nødvendig? Skolen er et sted vi drar 5 dager i uka, og bruke
 3. Tenk deg at du har vært på skolen i mange timer. Du er sliten, trøtt, og lei
 4. De to sjetteklassingene Erling og Hedda på Nøtterøy har skrevet brev til kommunen med klar beskjed: La oss droppe leksene og heller få lengre skoledager. Det er Tønsbergs Blad som melder dette over hele førstesida. For de to sjetteklassingenes del - og for alle andre skolebarn - håper vi på at riktig mange stemmer på SV til høsten, slik at de får det som de vil
Vil ha leksefri skole - Vesterålen Online

Lekser og forskning (video

Digermulen skole i Lofoten kan imidlertid vise til imponerende resultater på eksamener og internasjonale prøver, selv om de allerede i år 2000 innførte leksefri skole. — Det viser seg at våre elever gjør det betydelig bedre enn gjennomsnittet i Vågan kommune, Nordland fylke og Norge for øvrig. Slik har det vært de siste fem årene Noe posetivt med å ha leksefri skole er at elever som sliter med skolearbeid og lekser for bedere mulighet å lære noe hvis det ikke er noe lekser, men heller litt lengere skoledag. Bare en time ekstra på skolen kan gjøre store utspill. Men som sakt kan konsentrasjonen virke på mye. Men i min mening så synes jeg at leksefri skole er noe tull Skole og fagopplæring. Læreplanverket Tilpasset opplæring Vurderingspraksis Skolemiljø Opplæring i bedrift Temasider. Minoritetsspråklige Nasjonale minoriteter PPT, spesialpedagogikk og tilrettelegging Voksenopplæring. På Digermulen Skole i Vågan har de ikke hatt lekser på mange år. Likevel har elevene bedre karakterer enn både fylkesgjennomsnittet og landsgjennomsnittet. Rødt vil stille forslag om forsøk med leksefri skole også i Lillehammer.Vi trenger et storstilt forsøk med leksefri skole på forskjellige typer skoler over hele landet

Jeg vet at dette har vært diskutert, men med tanke på at trådene er litt eldre, starter jeg en ny tråd. Rød Ungdom har valgt å fronte kravet om leksefri skole i år. Det skal arrangeres leksestreik i september, hvor alle elever kan være med. Når det gjelder argumentene som ligger bak kravene, er d.. Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) støtter en leksefri skole. Det kan tenkes ulike modeller for å erstatte hjemmelekse med skolelekse, med ulik kostnad. Dersom skoledagen på 1.-4. trinn blir utvidet med en time hver dag til øvingsarbeid, ville det koste mellom 1 og 3,7 milliarder kroner avhengig av lærertettheten Her kan du lese Idas innlegg om leksefri skole: Arbeiderpartiets oppvekstutvalg har kommet med forslag om å erstatte hjemmelekser med skolelekser, eller innføre en nasjonal veiledning for lekser. Den norske skolen har et samfunnsoppdrag, i nært samarbeid og forståelse med hjemmet som det står i den nye overordnede delen av læreplan Skoler som velger å samle inn penger til SOS-barnebyer kan gjøre det enkelt og helt kontantfritt slik: Opprett en aksjonsside eller et Solsikkefadderskap i vår digitale innsamlingsportal. Her kan foreldre som ønsker det enkelt bidra med vipps eller kort. Bruk vipps. SOS-barnebyers vippsnummer for skoler er 24000 om man bør innføre leksefri skole. I april i år kunne man lese på nrk.no at Arbeiderpartiet og SV hadde søkt om å få innføre leksefri skole i Gjøvik. Søknaden ble avslått, men ordningen blir allikevel i dag prøvd ut på noen få enkelt-skoler andre steder i landet, og både Rødt og AUF ønsker å innføre dette på landsbasis, ifølg

"Leksefri skole" - itromso

Hvorfor kjenner vi deg igjen? - Dersom vedtak om prøveordning med leksefri skole blir vedtatt, vil det være opp til skolens ledelse å bestemme hvordan skolehverdagen skal organiseres leksefri skole - Mange pedagoger mener at en form for leksefri skole vil være realitet om få år over hele Norge Utdanningsforbundet om leksefri: - Vil kreve flere pedagoge Hvorfor kan ikke ungene ha en litt lengre skoledag, slik at vi kan slippe denne daglige kampen? Jeg har til nå ikke kommet over noen som er uenig i dette. Vi bor i verdens rikeste land (sist jeg sjekket?), og vi har muligheten til å gjøre dette. Jenta mi er ferdig på skolen 13.30. Etter det er hun på en fritidsordning til senest 16.30

Trenger vi egentlig lekser? - Daria

Leksefri skole. 9 kommentarer. Posted on 28.08.2020 kl. 21:44 29.08.2020. Dette kan nok være et betent tema for mange, men det er mange som engasjerer seg i det. Vi hører titt og ofte om at nå skal det bli slutt på lekser. Hva er egentlig riktig å gjøre her - Dette er en av grunnene til at jeg engasjerer meg i politikken, sier Simen Bondevik (KrF). Sammen med Silje Brekke Bakken (22) fra Arbeiderpartiet har 19 år gamle Bondevik fått gjennomslag for at det skal settes av 750 000 kroner på budsjettet i Nordre Follo til å gjennomføre prøveprosjekt med leksefri skole i Nordre Follo

Vi i 7.klasse ved Håkvik skole har et ønske om leksefri skole. Vi vil i dette brevet komme med våre argumenter for en leksefri skole. Barn har godt av å være ute i aktivitet, og det får de ikke gjort når de må være inne hele ettermiddagen og gjøre lekser. Man får i tillegg mindre tid til å være med venner Temaet «Leksefri skole» var igjen fremme i valgkampen i fjor sommer. Men straks stemmene var talt opp og mandatene i de nye kommunestyrene var fordelt, stilnet debatten. Det skjer store endringer på skole- og oppvekstområdet, både i elevenes skolehverdag og i det overordnede læreplanverket, som gjør det nødvendig å sette temaet på dagsordenen

Leksefri Arkiver - Lektor Lomsdalens innfallFikk feil barn levert på døra - adressa

Derfor vil de ha leksefri skole Familieklubbe

Leksefri skole kan være en løsning på tidsklemma, sier Åde Naper (Sv). Torsdag tar han opp leksefri skole i hovedutvalget for oppvekst i Skien. Det håper han er første skritt på vei til å innføre en skole uten lekser for barna i Skien. Skolene må være med Vil du ha leksefri skole? Av Trine 3 år siden. Elevene ved Bytårnet skole i Moss kan få oppfylt et stort ønske: leksefri skole! Hva synes du om lekser? Regler for kommentering. Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet - Leksefri skole er en debatt som har pågått i lang tid og de fleste politiske partier har tatt et standpunkt til det. Derfor er det greit å få refleksjoner og diskusjoner rundt dette. Alle foreldre må ta et valg om det skal være lekser eller ikke i skolen, noe som vil skape mye mer engasjement. Det er uansett bare kjempefint, mener.

I Moss har en barneskole forsøkt leksefri skole i ett år. Stadig flere skoler kvitter seg med leksene. En forsker tror leksene i den norske skolen er helt borte om fem år. Både politikere og forskere er uenige om hva som er best for elevene. Men hvem har egentlig rett? I episoden møter vi Dora Thorhallsdottir, rektor Anne Merete Johannesen, forsker Kjersti Lien Holte (HiØ), professor. Hun driver med hest på fritida, mens venninna Synnøve Magnusdatter driver med kickboksing. Begge mener leksefri skole vil gi dem en bedre hverdag. - Da blir det tid til andre aktiviteter, og man slipper å lese hele dagen. Noen får faktisk psykisk press av alle leksene, sier Magnusdatter LEKSEFRI: Alvilde Haugelien Pedersen, Kaja Emilie Hoel Limseth, Mathea Haugland Sommerschild og Caroline Michaelsen Jenssen i 7B på Vilberg skole ønsker at skolen skal bli leksefri. Engasjerte elever jobber for leksefri skole: - Det er ikke rettferdig sånn det er i da Derfor vil Miljøpartiet De Grønne ha leksefri skole i 1. til 4. trinn. Dette vil redusere presset på både barn og foreldre vesentlig. Og bidra til å gi Tønsbergs barn en god barndom og trygg oppvekst. I et grønt samfunn har vi mer tid til hverandre, og økt frihet til å leve meningsfulle, mangfoldige liv SJØVEGAN: FAU i Salangen ønsker en debatt om det skal være leksefri skole i fremtiden. - Vi ønsker en debatt om temaet, og håper foreldre kan være med å si sin mening, sier FAU-leder Sissel Fjærvoll (bildet)

Mener skolen bør være leksefri - NRK Sørlandet - Lokale

Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) støtter en leksefri skole, understreker Andersen. Hun mener at dette kan gjøres på ulike måter for eksempel ved å utvide skoledagen på 1.-4. trinn med en time hver dag til øvingsarbeidet. - Dette ville samtidig redusere familiens utgiftene til SFO Uttalelsen kommer fra Rose Marie Lybeck Higdem. En av mange som i løpet av helgen kastet seg inn i debatten om leksefri etter skolen på OAs facebookside. Partiet Rødt i Gjøvik ved Odd Christian Hagen foreslo nylig en prøveordning i siste kommunestyremøte, og fikk støtte for å utrede nettopp dette. Omtalen har gitt et ras av meningsytringer En leksefri skole vil føre til mer læring for noen, og mindre for andre. Med andre ord vil en leksefri skole kun underbygge de sosiale forskjellene som allerede eksisterer. Spørsmålet er ikke om man skal ha lekser eller ikke, men hvordan man skal gi gode lekser. Les flere meninger og debattinnlegg her. Og de gode leksene kommer med de gode. MDG vil derfor i tillegg til å opprettholde dagens skolestruktur, som er en viktig brikke i å skape mindre stress også gå til valg på at Vefsn skal bli en kommune med leksefri skole. Lekser opptar mye av fritiden barn kan bruke på å utforske andre ting en skolefag

Hvorfor må vi gjøre lekser - Barneombude

Kvaliteten på leksene og samarbeid mellom hjem og skole er viktigere enn leksefrie skoler Elever på Framnes skole får leksehjelp av læreren Disse 6. klassingene tester ut leksefri skole Hvorfor skal kun to skoler teste ut dette? Jeg mener at alle barn fortjener fritid etter skole og sfo?! Se det for deg: Din 2 klassing slutter på skolen kl 13.15 for å så gå på sfo fordi du selv jobber til 16.00

- Bedre resultater med leksefri skole - adressaSkal vi egentlig ha lekser? - adressaKjente danske artisterLekser skaper negativ stress, særlig blant jenter – VG

Leksefri skole. Grue barne- og ungdomsskole har innført leksefri skole. Dette krever god struktur, tydelige forventninger og tilrettelegging for lærende fellesskap og indre motivasjon hos den enkelte elev, skriver rektor. Slutt på lekser på GBUS. Fra skolestart i 2019 blir det ingen lekser ved GBUS Leksefri skole er et feilskritt. Publisert 30. 09. 2011 av fpu. Den 26.-30 september har Rød Ungdom avholdt en aksjon mot lekser i skolen, ved å be elever bli med på leksestreik. Helene Bjerke Fredheim, sentralstyremedlem i FpU, reagerer kraftig på aksjonen og hensikten med den Kjemper for leksefri skole Ungdommens bystyre (UB) i Arendal møtte onsdag kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen for å be han jobbe for leksefri skole. Irene Hegge Guttormsen. Publisert: 14.01.2016 20:53 Sist oppdatert: 16.09.2019 22:59. Rødt vil ha en leksefri skole, fordi læring skjer hele tiden, men skole passer best på skolen. Vi viser til Narvik der Rødt foreslo å legge det ut på høring. Forslaget ble behandlet i bystyret 23. november 2017, som vedtok at saken skal sendes ut for uttalelse og involvering av FAU på berørte skoler, elevråd og lærerorganisasjonene Velkommen til Digermulen skole. Digermulen skole hadde ved skolestart 2017 13 elever, fordelt med 6 elever på småtrinnet og 7 elever på mellomtrinnet. For tiden er det ingen elever i ungdomstrinnet. Kontakt . Digermulen skole E-post . Telefon 75 42 03 56. Mobil 480 40 402. Adresse .. Jeg er for leksefri skole. Hvorfor? På skolen sitter du å jobber i 6+ timer om dagen. Når du da kommer hjem så har du en stor oppgave, eventuelt gruppeoppgave, en fremføring eller to-tre prøver du må pugge til. Oppå det har du en haug med lekser i vært enkelt fag. Skoletimene bør endres. Det er mest prat om svada og ditten og datten

 • Martha louise bryllup.
 • 50 talls kjoler oslo.
 • Kompetansemål naturfag etter 2. trinn.
 • Spanier leipzig plagwitz.
 • Cyanide and sovietwomble.
 • Enkel divisjon.
 • Hvordan bruke rosmarin olje.
 • Konstruktivt møte.
 • Kim wall dokumentar tvnorge.
 • Gedenkmarsch magdeburg 2018.
 • Rabattkode avinor parkering sola.
 • Bakker frø.
 • Gravid mage uke 12.
 • Førerkort klasse am.
 • Como se dice quien eres en ingles.
 • Steeds ridestøvler.
 • Big poppa.
 • Privater flohmarkt hamburg.
 • Dyshidrose finger.
 • Mgp israel 2018.
 • Giancarlo esposito breaking bad.
 • Wella color fresh silver bruksanvisning.
 • Aszitespunktion maximale menge.
 • Platespiller test.
 • Star stable free download.
 • Zesel baby.
 • Hva er en pappa.
 • Liste bürgermeister deutschland.
 • Ns 3420 i54.
 • Anaerob trening definisjon.
 • Pendling ostgrat.
 • Donald duck blader verdi.
 • Hvorfor fjerne tannstein.
 • Ehestreit in ewigkeit.
 • Paracet mot svimmelhet.
 • Cleveland map.
 • Partnersuche mv spion.
 • Laurence jourdan cardiologue.
 • Lindenhof bornum speisekarte.
 • Sony action cam.
 • Ulykke bergen 2017.